Vegetar-curry med aubergine, peanuts og græskar

606
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Varmende, velkrydret curry på en af efterårets dejligste råvarer, græskar. Curryen er smagt til med masser af kokosmælk, peanutbutter, ingefær og chili. Lad det hele simre, til alle smagene når hinanden, og server med masser af frisk koriander, hakkede peanuts og lidt ris.

Opskrift på curry til 6-8 pers.

1 aubergine, skåret i små tern
Salt
Olie, til stegning
1 løg, skåret i både
4 fed hvidløg, hakkede
2 cm ingefær, revet
1 rød chili, hakket
½ græskar, ca. ½ kg, fx black futsu, sweet dumpling eller hokkaido, hakket
1 ds hakkede tomater
1 ds kokosmælk
2 spsk rød karrypasta
½ l grøntsagsbouillon
1 dl peanutbutter
3 spsk brun farin
4 lime, saften af
Salt og peber
1 rød chili, hakket

Ris, ved servering
1 bdt koriander, thaibasilikum eller bredbladet persille
1 ½ dl peanuts

Prøv fx også And i panang-karry

Gnid aubergineternene i salt, og lad dem ligge i 15 min. Skyl saltet af. Varm olien op i en pande, og sauter løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt ingefær, chili og dernæst græskar, og lad det stege et par minutter. Tilsæt aubergine, og steg videre i 3 min. Tilsæt nu hakkede tomater, kokosmælk, karrypasta og bouillon, og lad det hele koge ind, til græskarret er mørt. Det tager ca. 25-30 min. Rør peanutbutter, brun farin og limesaft i, og lad det simre videre nogle minutter. Smag til med salt og peber, og server curryen med kogte ris, frisk koriander, lidt frisk rød chili og et godt drys peanuts.