Varm chokolade & chokolade-shortbread med karamel

380
Cremet og rigtig chokoladetung varm kakao med knasende sprøde småkager med en blød karamelfyld. Opskrift Ro Chokolade og foto Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Intet signalerer vinterhygge mere end god, hjemmelavet varm chokolade. Den dampende varme chokolade er lavet på sødmælk og 70 procents chokolade med et tvist varme krydderier. Den tager lidt tid at lave, da den skal trække natten over, men den er hele ventetiden værd. Husk flødeskum! Server den dampende varme chokolade med Chokolade-shortbread med karamel.

1 l sødmælk
2 spsk honning
1 stang kanel
4 stjerneanis
150 g god mørk chokolade, hakket
Evt. piskefløde til flødeskum

Kom alt, undtagen chokoladen, i en gryde, og varm op under omrøring til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og kom den hakkede chokolade i. Rør godt rundt, til al chokoladen er smeltet. Kom køkkenfilm om gryden, og stil den i køleskab til dagen efter. Varm gryden op igen til lige under kogepunktet,
og sigt krydderierne fra. Server chokoladen rygende varm, evt. med flødeskum.

Opskrift på chokolade-shortbread med karamel (Ca. 10 stk.)

1 ds kondenseret mælk
175 g blødt smør
85 g sukker
200 g mel
2 spsk kakaopulver
100 g god mørk chokolade, hakket

Kom den kondenserede mælk i en lille gryde, og kog op. Bliv ved med at koge under omrøring, til mælken får karamelfarve. Jo mere farve, jo mere smag. Men pas på, den ikke brænder på. Lad karamellen køle helt af. Bland smør og sukker godt sammen. Tilsæt mel og kakaopulver og til sidst den hakkede chokolade. Rul massen til en 5 cm tyk pølse, og pak den ind i køkkenfilm. Kom den i køleskab i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 180 grader. Skær pølsen i 1 cm tykke skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10-12 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Kom karamellen på halvdelen af kagerne, og saml dem til en sandwich. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.