Vanilje panna cotta med rabarber, lakridsskum og knust makron

295
Panna cotta er uimodståeligt blød og med en mild vaniljesmag. Her serveres den med syrlige rabarber og knuste makroner, der giver lidt knas.

Opskrift til 4 pers.

Panna cotta:
1 vanillestang
½ l piskefløde
4 spsk muscovado-sukker
4 blade husblas

Bagt rabarber:
300 g rabarber, gerne frosne
60 g rørsukker

Ved servering:
8 makroner
1 dl piskefløde
1 tsk lakridspulver

Panna cotta: Flæk vanillestangen, bring langsomt fløden i kog sammen med sukker og vanillestang for svag varme, og lad det simre i 15 min. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Fisk vanillestangen op, læg den udblødte husblas i fløden, og rør rundt, til husblassen er helt smeltet. Hæld cremen i 4 glas – husk, at der skal være plads til topping – dæk dem til med køkkenfilm, og sæt på køl i minimum 4 timer.
Bagt rabarber: Rens rabarberne, og skær dem – hvis de ikke er frosne – i mindre skiver. Vend dem med rørsukker, og bag dem på bagepapir ved 175 grader i ca. 30 min. Køl dem ned, og de er klar til servering.
Ved servering: Anret rabarber på panna cottaen, og knus makronerne groft med hånden over desserterne. Pisk en let flødeskum med lakridspulver, og top det hele af.