Tyrkisk haloumi wrap

396
Tyrkisk fladbrød rulles til en vegetarwrap med grillet haloumiost og tzatziki. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Grillosten halloumi har en herlig fast konsistens, som giver lidt bid til denne sandwich med masser af tzatziki, oliven, tomat og rødløg. Hurtig ret med masser af middelhavssmage.

Opskrift på 4 sandwich/fladbrød

1-2 rødløg
1 agurk
Salt
250 g græsk yoghurt 10 %
2 fed knust hvidløg
1 bdt dild
Peber
2 store tomater
100 g sorte og grønne oliven uden sten
250 g haloumi
4 tyrkiske fladbrød
Sprød salat

Skær løget i tynde skiver, drys med salt, og læg til afdrypning i en sigte.
Gem 1/3 af agurken til salsaen. Skræl resten, flæk på langs, og skrab kernerne ud.
Riv agurken groft, drys med salt, og lad det dryppe af i en sigte.
Rør yoghurt, hvidløg og hakket dild sammen. Skyl saltet af agurken, pres væden fra, og rør agurken i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Skær resten af agurken i små tern. Halver tomaterne, skrab indmaden ud, og skær tomatkødet i små tern.
Hak oliven og bland med agurk og tomat.
Skær osten i skiver, og steg den på en grillpande ca. 1 min. på hver side.
Lun brødene og kom tzatziki, salat, ost, saltede rødløg og olivensalsa på. Rul/pak evt. brødet omkring fyldet, og nyd en fantastisk sandwich.