Ingefær-cookies

431
Sprøde og krydrede småkager og med et forførende blødt indre. Du kan fint udelade fx den kandiserede ingefær, hvis du ikke lige har dem på lager. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Peter Kam / Kam.

Disse herlige småkager med et sukkerknasende ydre og et blødere, karamel-agtigt indre får det maksimale ud af ingefærens søde og krydrede smag. De indeholder ingefær i tre former; stødt, frisk og kandiseret. Hvis du ikke har det kandiserede, kan de sagtens laves alligevel. Server til en skoldhed kop te eller en espresso.

 5 dl speltmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stjerneanis, stødt
4 ½ tsk ingefær, stødt
1 drys salt
115 g smør
½ dl + 1 spsk sirup, gerne rørsukkersirup eller mørk sirup
1 ½ dl rørsukker
1 spsk ingefær, fintrevet
1 æg
Evt. 1 dl kandiseret ingefær, finthakket, kan udelades
2 citroner, økologiske, revet skal af
1 ½ dl perlesukker

Prøv også disse intense laktosefri chokoladecookies

Bland mel, bagepulver, stjerneanis, stødt ingefær og salt i en stor skål. Varm smørret op i en gryde, til det netop er smeltet, og tilsæt sirup, rørsukker og frisk ingefær – blandingen skal være varm, men ikke brandvarm på dette tidspunkt. Pisk ægget i. Rør det nu i melblandingen, og tilsæt evt. det krystalliserede ingefær og citronskallen. Rør massen ensartet, og brug evt. hænderne til at ælte den sammen. Form mellem 40 og 50 små kugler mellem hænderne af dejen. Rul dem derefter i perlesukker, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir (brug en spsk, hvis du foretrækker større kager). Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 7-10 min., eller indtil de er puffet op og er blevet brune.