Opskrift af Carsten Kyster og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Tørrede rejer med urter i wontondej med thaidip

737

Ofte bliver wontondej viklet rundt om noget fyld og derefter friturestegt, men i denne opskrift skal dejen først drysses med tørrede rejer, sesam og purløg og derefter en lyntur i ovnen. De egner sig rigtig godt som snacks eller som et knasende element i en salat. De tørrede rejer fås hos asiatiske grønthandlere eller bestilles over nettet.

Opskrift til 16 stk.

16 wonton-dejplader*
2 spsk olivenolie
1 dl tørrede rejer*, friske og afdryppede rejer kan også bruges
½ bdt purløg, fintsnittet
2 spsk sorte sesamfrø
Salt
1 flaske sød chilisauce

Læg alle wonton-pladerne på et eller to stykker bagepapir, som er smurt med olivenolie. Pensl en wonton-plade ad gangen med vand, drys med lidt rejer, purløg, sesam og salt. Bag pladerne i en forvarmet ovn ved 185 grader i 3-5 min., til de er sprøde og gyldne.
Server med sød chilisauce eller en anden krydret sauce. Kolde pilsnere klæder disse sprøde snacks.

* Kan købes hos den asiatiske købmand.