Fantastisk sommerdessert med jordbær, marengs og fed fløde. Opskrift af kokken Theis Brydegaard.

To slags jordbær med bornholmsk fløde og små kys

2168

Jordbær er jo bare sommerklassikeren numero uno, og her optræder de røde nationalbær i et skønt samspil med små marengskys og lidt frysetørrede jordbær og fed, lækker bornholmsk fløde.

Opskrift til 4 pers.

50 g æggehvide
50 g flormelis
Lidt rålakrids*
20 g frysetørrede jordbær**
2 bakker danske jordbær
1 bdt mynte
Ca. ¼ l piskefløde, eller efter behag

Små kys: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk, til massen bliver sej. Kom marengsmassen i en sprøjtepose gerne med en rund tylle. Alternativt kan du bruge en almindelig frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Sprøjt små kys ud på et stykke bagepapir, og riv lidt rålakrids ud over. Brug det samme rivejern, som du ville bruge til muskatnød. Drys godt med frysetørrede jordbær. Tør kyssene i ovnen ved 80 grader i 6 timer med lukket ovndør, eller til de er tørre.
Skyl jordbærrene, og skær dem i halve og kvarte. Læg dem i bunden af en dyb tallerken. Drys med kys og lidt plukket mynte. Hæld fløde over efter behag.

*Kan købes på apoteket eller hos Specialkøbmanden.
** Kan købes hos Specialkøbmanden.