En evig klassiker, som her har fået et twist med de bagte blommer, der tilfører en klædelig syrlighed til en ellers temmelig tung dessert. Amarettoen spiller perfekt op til blommerne og samler smagsindtrykket på fin vis. Tiramisuen har allerbedst af at stå 1-2 dage før den skal nydes, så lav den endelig i god tid. Opskrift Cecilie Sofie Svensson og foto Stine Christiansen / Skovdalnordic.com

Tiramisu med bagte blommer

3464

Den bløde, uimodståelige italienske klassiker bliver lige et nøk bedre, når den tilføres lidt bagte, syrlige blommer.

Opskrift til 8-10 pers.

Bagte blommer:
Ca. 500 g blommer
4-5 spsk rørsukker eller lys muscovadosukker
1 vanillestang, flækket på tværs
1 citron, saften fra

Tiramisu:
5 dl stærk, friskbrygget kaffe, afkølet
1 dl amaretto
7 store æggeblommer
200 g rørsukker
1 økoappelsin, skallen fra, fintrevet
1 vanillestang, kornene fra
1 kg mascarpone, stuetempereret
7 store æggehvider
Ca. 40 ladyfingers
Usødet kakaopulver, fx fra Valrhona

Blommer: Del blommerne i kvarte, og læg dem i et ildfast fad. Drys med rørsukker, og dryp med citronsaft. Bag blommerne i ca. 20 min. ved 200 grader, til de er bløde. Lad dem køle til stuetemperatur, og mos dem med en gaffel.
Tiramisu: Bland kaffe og amaretto. Rør æggeblommerne helt lyse og luftige med rørsukker, appelsinskal og vanillekorn. Rør mascarponen i ’æggesnapsen’ et par skefulde ad gangen, indtil blandingen er cremet. Pisk hviderne stive – pisk langsomt fra start, og øg hastigheden gradvist, til hviderne står i stive toppe. Vend dem i mascarponecremen. Dyp ladyfingre i den afkølede kaffeblanding, og læg dem i et lag på bunden af en form på ca. 20 x 28 cm. Fordel halvdelen af blommekompotten over kagerne, og spred halvdelen af marscaponecremen ud over. Derpå følger endnu et lag ladyfingers dyppet i kaffen og anden halvdel af blommekompotten. Glat til sidst resten af cremen fint på. Drys tiramisuen med usødet kakaopulver, dæk med film, og stil køligt 1-2 dage før servering.