Tebrød med lime- og avocadoglasur

709
Nem kage, hvor avocadoen er med til, at den holder på fugten. Super til eftermiddagskaffen eller teen. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk/Kam

Der er avocado i såvel dejen som glasuren til denne delikate kage, og vi lover: Den smager ikke af grøntsager, men af vaskeægte frisk og aromatisk kage med et hint af lime. Avocadoen tilfører en elegant cremet fornemmelse, især til glasuren.

Opskrift på 1 tebrød

85 g smør, blødt
200 g sukker
1 lime, revet skal og saft af, økologisk
1 avocado, moden og moset
2 æg
1 vanillestang, kornene af
200 g mel
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 dl sødmælk

Lime- og avocadoglasur:
1 avocado, moden og moset
2 lime, revet skal af og saft af halvdelen, økologisk
70 g smør, blødt
200 g flormelis

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk limeskal og saft i sammen med avocado og smør til en cremet masse. Pisk æggene i et ad gangen. Vend vanillekorn, mel, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål, og vend det i den cremede masse skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag tebrødet ved 180 grader i ca. 1 time (tjek med en strikkepind). Lad den køle af.
Lime- og avocadoglasur: Pisk alle ingredienser sammen til en jævn og cremet glasur, men gem lidt limeskal til at pynte tebrødet med, og fordel den på toppen af det afkølede tebrød. Pynt med limeskal, og server.