Tærte med estragon og marengs

540
En variatopn over den franske dessertklassiker: Tarte au citron meringue. Den er ikke mindre delikat med et hint af estragon.

Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter at have lagt kræfterne og kreativiteten i snacks, forret og hovedret kan det virke uoverskueligt at svinge sig op til den helt store finale. Men finale er netop det rigtige ord for en dessert – det er her, den sidste ret slutter af med bravur, som gæsterne husker, og desserten bør være kronen på værket. Prøv den lækre tærte med estragon og marengs, den ser måske avanceret ud, men kan ganske enkelt laves hjemme i køkkenet.

Mørdej:
170 g smør
250 g mel
80 g flormelis
Lidt salt
1 æg

Estragoncreme:
3 æg
100 g sukker
blendet med 1
bundt estragon
2 dl fløde
2 citroner, saften af

Marengs:
125 g æggehvider
200 g flormelis

Mørdej: Smuldr smørret med mel, flormelis og salt. Tilsæt æg, og rør til en ensartet masse. Sæt dejen på køl i et par timer før brug. Rul den ud i ca. 1 cm tykkelse, og skær til passende formstørrelse. Kom dejen i en smurt form, læg bagepapir på toppen, og fyld salt eller kikærter på, så mørdejen bliver bagt under pres. Bag den i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Estragoncreme: Pisk æg og sukker, og tilsæt fløde. Til sidst tilsættes citronsaft. Tilfør cremen til den bagte tærtedej, og bag ved 90 grader, til cremen har sat sig. Stil det i fryseren, og sprøjt derefter med marengs.
Marengs: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt flormelis under piskning. Brænd med en brænder inden servering.