Maskuline bøffer med en aromatisk tomatsmør er altså uimodståelige. Opskrift Louisa Lorang og foto Line Falck.

T-bones med honning og tomatsmør

1723

Tomatsmørret kan bruges på alle slags bøffer, men T-bonesteaken er ret yeeha, udbryder kok og madstylist Louisa Lorang, som står bag opskriften.

Opskrift til 4 pers.

2 tomater
1 spsk honning, flydende
2 tsk røget salt, knust, gerne Maldon Smoked Sea Salt*
1 spsk timian, hakket
100 g smør, blødt
4 T-bone-steaks**
Lidt olie, til pensling
Salt og peber

Skær et kryds på hver af tomaterne. Kom dem i kogende vand i 15 sekunder, og læg dem derefter i isvand. Pil skindet af tomaterne, skær dem i både, og skær kernerne fri med en skarp kniv. Hak tomatkødet, og rør tomat, honning, salt og timian i det bløde smør. Sæt smørret koldt indtil brug. Der kan komme lidt væde fra tomaterne – hæld det fra.
Pensl bøfferne med lidt olie, grill dem på den varme grill – gerne lige på fedtkanten først. Grill dem efter smag. Krydr bøfferne med salt og peber, top dem med tomatsmør, og server straks.

* Fås i velassorterede supermarkeder.
** Den lille, fine bøf på siden af benet er mørbrad. Læg den yderst på grillen, hvor der er knap så meget varme, når bøffen er blevet brunet. Den er nemlig lidt hurtigere færdig end resten af bøffen. På den måde får du den perfekte bøf.