Sweet potato casserole with bourbon and brown sugar

1687

Søde kartofler stammer fra Sydamerika, og pilgrimmene så indianerne riste dem helt tilbage i 1500-tallet. Det er en af grundene til, at amerikanerne også i dag forbinder de søde kartofler med thanksgiving. Selv i de helt traditionelle opskrifter bliver de søde kartofler krydret med søde krydderier, og i denne opskrift for de også et kick fra whisky.

Opskrift til 8-10 pers.

8-10 søde kartofler, uskrællede og vaskede
200 g smør + lidt ekstra til at smøre formen
1 tsk kanel
½ tsk ingefær, stødt
¼ tsk muskat, revet
¼ tsk salt
200 g mørk muscovadosukker
2 dl bourbon whisky
150 g pekannødder, hakkede

Prik kartoflerne i skrællen med en gaffel, og bag dem i ovnen på en bageplade i 40 min. ved 190 grader, til de er møre. Lad dem køle af. Pil skallen af, og kom kødet i en skål. Tilsæt 50 g af smørret, og mos kartoflerne med smørret. Tilsæt kanel, ingefær, muskat og salt, og rør det hele godt sammen. Kom mosen i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm), og lav en fordybning i midten. Kom den resterende mængde smør, muscovadosukkeret og whisky i en kasserolle, og kog det sammen, til sukkeret og smørret er opløst. Hæld whisky-blandingen i fordybningen, og top med hakkede pekannødder. Bag mosen i ovnen i 30-40 min. ved 190 grader, til whiskysaucen bobler, og nødderne er gyldenbrune. Server mosen varm.