Sukat er syltet citrusskal og smager sødt parfumeret at de æteriske olier i skallen. Smagen er samtidig let syrlig og meget karakteristisk.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Sukat er en af de råvarer, der virkelig kan dele befolkningen. Adskillige større eller mindre sammenslutninger af danskere opererer med det ene formål for øje at få sukat fjernet fra dansk bagerbrød, og sukathaderne har råbt så tilpas højt, at nogle bagere rent faktisk er i gang med at udfase sukat fra deres produktion. I den anden lejr finder man så sukatelskerne, der bliver helt henførte i blikket ved tanken om julekage med masser af sukat. Danskerne er nu ikke de eneste, der krydrer julekagen med sukat, det er nemlig ikke ualmindeligt at støde på den gulgrønne, aromatiske sukat i italiensk panettone eller irsk julekage. Sukat er kandiseret skal af cedratfrugten, som er en stor citrusfrugt, der kan veje op mod 2,5 kg. Det er som oftest den grønlige skal fra den umodne frugt, der bruges til fremstilling af sukat. Ud over at bruge sukaten i kager og brød, kan den også bruges som elegant parfume i arabisk inspirerede retter.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Velassorterede supermarkeder og specialforretninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *