Stegte sild med sennepsfrø, rapsolie og æblesalat

165

Friskfangede sild og rapsolie er to ærke-bornholmske ingredienser, og her forenes de i én og samme ret. Den syrlige æblesalat giver et godt modspil til den fede, salte fisk, og de ristede sennepsfrø knaser let mellem tænderne.

Opskrift til 4 pers.

8 sildefileter
2 spsk sennep, gerne bornholmsk sennep
1 citron, økologisk, skal af
Salt og peber
½ bdt dild, finthakket
Rapsolie
1 spsk sennepsfrø, ristet på en tør pande

Æblesalat:
1 spsk honning, gerne bornholmsk honning
2 spsk rapsolie
1 citron, saft og skal af
1 rødløg, finthakket
4 æbler, finthakkede
2 gulerødder, finthakkede
Salt og peber

Smør sildefileterne med sennep, og drys med revet citronskal, salt, peber og masser af dild. Lad fileterne trække i ca. 30 min. Steg dem 1 minut på hver side på en rygende varm pande i rapsolie. Drys med sennepsfrø, og dryp med rapsolie.
Æblesalat: Udblød honningen i rapsolie og citronsaft. Vend rødløg, æbler, gulerødder og citronskal i marinaden, og smag til med salt og peber. Server med det samme til den stegte sild.