Skønne sprøde søde kartofler med en spicy dip. Supergode sammen med fx en sprød salat, grillet fisk eller kylling. Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Sprøde søde kartofler med sød chilisauce

1733

Top-syndige og sprøde kartofler. De søde kartofler får en dyb sødlig smag, når de bliver friteret, som klæder dem rigtig godt, og inden under den sprøde overflade bliver de helt fløjlsbløde. Spis dem som snack, som forret eller som en del af et stort måltid med masser af småretter.

Opskrift til snack eller forret til 2 pers.

1 rød chili, hakket
1 dl sukker
1 dl risvinseddike

2-3 søde kartofler
1 æg, sammenpisket
2-3 dl rasp, helst panko*
Olie til stegning
Plukket koriander
Lidt salat
Sød chilisauce

Prøv også Sweet potato casserole with bourbon and brown sugar

Kom chili, sukker og eddike i en kasserolle, og lad det lige koge op, til sukkeret er smeltet. Køl dippen helt af.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Vend dem i æg og rasp, og steg dem ved svag varme i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemtilberedte. Det tager et par minutter eller 4 i alt.
Server kartoflerne varme med koriander, salat og sød chilisauce.

* En japansk form for rasp, som er ideelt til fritering, for det gør tingene ekstra sprøde. Kan købes hos asiatiske købmænd eller fx på www.shopasia.dk.