Spaghetti med pesto af mandler og persille

208
Lynhurtig og så lækker pastaret. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Hurtig og nem pesto, der passer perfekt til de danske sommermåneder. Tre ingredienser, en masse olivenolie og en foodprocesser. Det simple italienske køkken, når det er allerbedst. Og så smager det himmelsk.

1 dl mandler
1 fed hvidløg
½ l god olivenolie
1 citron, saften af
Salt og peber

500 g spaghetti
Parmesan, revet

Kom persille, mandler og hvidløg i en foodprocessor, og blend. Tilsæt langsomt olivenolie og citronsaft, til pestoen bliver lind. Smag til med salt og peber. Den har godt af at stå et døgns tid, inden den skal spises. Kog pastaen, og vend pestoen i. Server med et solidt drys parmesan.

Find flere pastaopskrifter her:
Ravioli med græskar og peperoncino
Tortelloni med ricotta og krydderurter