Sommer er Frozé-tid

1050

Glem alt om rødvin, hvidvin og klassisk rosé. Når solen virkelig skinner, må der Frozé i glasset. En drink, der lige nu hitter verden over, og hvad er det så. Jo, det er egentlig en slags slush ice, altså en herlig frossen drink på rosévin, jordbær og lidt gin. Den kan nydes som en sun downer om eftermiddagen eller som det forfriskende punktum på en frokost.

Her får du en opskrift, hvor Frozéen får en ekstra flot rød farve og et frisk strejf af citrus.

Opskrift på Frozé til 4 pers.

1 fl rosévin
500 g jordbær
2 spsk sukker, med top
½ dl Malfy gin con Limone*
4 spsk grenadine
Evt. mynte eller jordbær, til pynt

Hæld rosévinen i isterningbakker, og sæt bakkerne i fryseren i ca. 10 timer. Skær jordbærrene i kvarter, tilsæt sukker, og vend godt rundt. Lad bærrene hvile i ½ time, og hæld dem i en blender.
Tilsæt gin, grenadine og rosévin-isklumperne, og blend til en grødet konsistens. Hæld frozéen i vinglas, og pynt evt. med jordbær eller mynte.

*Gin med citronsmag, fås fx hos Lahvino.dk til 250 kr. Ellers kan du fint bruge alm. gin og evt. tilsætte en smule citronsaft efter smag.