Opskrift udviklet af Maria Faarvang og foto af Kam.

Småkager med hindbær, olivenolie og timian

1204

Disse småkager er vildt aromatiske med blandingen af timian og frysetørrede hindbær.

Opskrift til 1 stor portion

100 g sukker
150 g smør, blødt
40 g olivenolie
1 knsp salt
2 æggeblommer
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
250 g mel
10 g frysetørrede hindbær,* knust
1 tsk timian, finthakket

Kom sukker, smør, olivenolie og salt i en skål, og pisk det med en elpisker til en ensartet masse. Pisk æggeblommer og citronsaft i, og pisk derefter melet i. Tilsæt citronskal, frysetørrede hindbær og timian, og rør det forsigtigt i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen, og rul den ud på bordet til en pølse, pak den ind i vita wrap, og stil den i køleskabet i 2 timer.
Skær kagerne ud i ca. ½ cm tykkelse – skær dem lidt tykkere end andre småkager, for ellers smuldrer de – og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lav lidt afstand imellem dem, så de kan vokse lidt i ovnen. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 12-14 min. Lad dem køle af i 5 min., inden de fjernes fra bagepapiret.

* Fås i specialbutikker eller fx på specialkoebmanden.dk/