Slow cooked kølle med pærer, hvidløg og timian

3185
Smeltende mør lammekølle med pærer og hvidløg. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk/Kam.

En af de udskæringer, som er mest udbredt og ikke uden grund: En veltilberedt lammekølle er virkelig delikat, og ikke mindst her tilberedt i rosévin, pærebrandy, masser af hvidløg og godt med krydderurter.

Opskrift til 6 pers.

1 lammekølle
Salt og peber
2 spsk olivenolie
3 dl rosévin
Ca. ½ l vand
1 ¼ dl pærebrandy, fx Poire Williams
3 grønne pærer, skåret i halve, gerne faste pærer
30 fed hvidløg, hele og med skind
1 bdt timian

Tilbehør:
Grøn salat
Evt. ristede kartofler eller en god mos

Rids køllen, og drys med salt og peber. Varm olien op på en stor pande, og brun køllen ca. 3 min. på hver side. Kom derefter køllen i et ildfast fad, og tilsæt de øvrige ingredienser. Dæk fadet med folie, og stil fadet i ovnen i ca. 3 timer ved 150 grader, til både pærer og hvidløg er helt møre. Tag pærer og hvidløg op, og hold dem varme i en skål dækket med folie. Giv køllen ca. 1 time mere, til den er smukt brun, og dryp den indimellem med væsken fra fadet. Tilsæt evt. ekstra vin eller vand, hvis den er ved at stege tør. Pak køllen ind, og lad den hvile i mindst 15 min. Hæld væsken fra fadet i en gryde, og kog det i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Varm pærer og hvidløg forsigtigt igennem på en pande, og server dem sammen med køllen, grøn salat og evt. kartofler eller mos.