Semifredo med syltede kirsebær, makroner og amaretto

260
Semifreddo er en is, der slet ikke skal køres på en ismaskine. Denne version har en dyb kirsebærsmag, og den smager fantastisk. Opskrift af Cecilie Sofie Svensson og foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Den italienske semifredo er en halvt frosset is, der ikke kræver ismaskine – den har faktisk bedst af at sætte sig i fryseren, da det danner lag af iskrystaller, der giver parfaiten den helt rette tekstur. Her er en snert af mandel og marcipan, der får et løft fra mandellikøren amaretto. Og ligesom i en risalamande giver de syltede amareno-kirsebær semifredoen et frisk og syrligt løft.

Opskrift til 6 pers.

6 store æggeblommer fra fritgående høns
150 g sukker
1 vanillestang, kornene fra
1 knsp fint salt
6 dl piskefløde
1 glas amarena-kirsebær*
10 knuste makroner
½ dl amaretto-likør

Pisk æggeblommerne med sukkeret, vanillekorn og salt, til sukkerkornene er helt opløste, og massen er helt lysegul og luftig. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Hak amarena-kirsebærrene groft, knus makronerne, og vend begge dele i ismassen sammen med ½ af siruppen fra bærrene og amaretto-likøren. Fordel iscremen i en beholder, og frys i mindst 8 timer – gerne natten over. Tag isen ud ½ time før, den skal spises, og dryp med resten af siruppen. Server med et glas kold amaretto.

*Kan købes i større danske supermarkeder.