Savojkål

581

Savojkålen smager mildt og kun let bittert, den er dermed blandt de mindre ”kålede” kålhoveder og derfor lettere at lokke i folk, der ikke bryder sig om kåls bitterhed.

Sæson
Juni til oktober.

Anvendelse
Savojkål har mørkegrønne krøllede blade, som skal hakkes meget fint, hvis de skal spises rå, da de ellers virker for grove og utilnærmelige i salatskålen. Savojkål er dog mest delikat, når den dampes eller lynsteges, og den gør sig godt til efterårets vildt eller til svin og fjerkræ. I Italien, hvor den krøllede kål oprindeligt stammer fra, bruges den også som grønt pift i fyldige minestronelignende supper sammen med flåede tomater, porre og rosmarin. Bladene kan også dampes og bruges til at pakke fisk ind i for at holde på fiskens fugt og smag. Prøv også at svitse savojkål skåret i skiver i lidt olivenolie, tilsæt hvidløg, sultanas og ristede pinjekerner.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Savojkål findes i sæsonen hos velassorterede grønthandlere, supermarkeder og gårdbutikker.