Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Salat med rejer og kærnemælk

821

En frisk og nem lille ret, der serveres med en skum af kærnemælk, der er kraftigt inspireret af den klassiske mormordressing. Gå efter friskpillede grønlandske rejer, for selv om de store rejer fra Asien ligner luksus, er mange af dem uden stor smag og fulde af antibiotikarester. Rejerne serveres med friske æbletern og hjertesalat.

Opskrift på mellemret til 6 pers.

1 kg rejer med skal eller ca. 300 g friskpillede rejer
½ daggammelt surdejsbrød
2-3 spsk olivenolie
Flagesalt
2 fed hvidløg, pressede
3 hjertesalater
1 æble, skåret i bitte små tern

Dressing:
2 dl kærnemælk
2 tsk sukker
1-2 spsk citronsaft

Ved servering:
Citronbåde

Pil rejerne. Hiv indmaden ud af brødet, og lav store krummer af det på en bageplade. Vend krummerne med olie, salt og hvidløg, og rist dem ved 200 grader i 8-12 min., eller til de er gyldne og sprøde.
Pluk salaterne, og fordel dem på 6 tallerkner sammen med rejerne. Fordel æbleternene på tallerknerne sammen med brødcroutonerne.
Dressing: Rør kærnemælk med sukker og citronsaft. Smag til, og skum dressingen med et piskeris eller en stavblender.
Ved servering: Anret kærnemælksskum på salaterne, og server straks med citronbåde til.

Prøv fx også Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer