Salade Niçoise med helstegt tun

563
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

En rigtig klassisk salat, der bliver ved med at fungere. Kombinationen af salt og umami fra tunen, syren fra tomaterne og blødheden fra æggene sidder lige i skabet.

Opskrift til4 pers.

3-4 æg
8 tomater, grofthakkede
Havsalt
1 fed hvidløg, knust
2 grønne peberfrugter, finthakkede
4 forårsløg, grofthakkede
1 agurk, fintsnittet
100 g sorte oliven, gerne soltørrede
½ bdt basilikum

Vinaigrette:
1 dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
Salt og peber

Tun i urter:
½ bdt persille, finthakket
½ bdt purløg, finthakket
½ tsk salt
300 g tun
3 spsk olivenolie
½ citron, økologisk, revet skal og saft af

Kog æggene i 8 min., og overhæld dem derefter med koldt vand. Pil dem, og skær dem i kvarte. Kom de grofthakkede tomater i en sigte, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 20 min., og dup dem derefter tørre med køkkenrulle. Gnid et fad med hvidløg, og anret derefter tomater, peberfrugt, forårsløg, agurk, sorte oliven, basilikum og æg på fadet.
Vinaigrette: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.
Tun i urter: Bland persille og purløg med salt på en tallerken, og vend tunen i blandingen. Varm olien op på en pande til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær tunen ud i skiver, kom citronskal og -saft over, og server dem til salaten.