And spises året rundt i Frankrig, og det smager fantastisk, når det steges nænsomt, og kødet bliver rosa. Foto Kam.

Saftigt andebryst på puy-linser med tørret peberrod

828

Andebrystet er stegt rosa på panden og i ovnen. Det bliver serveret på puy-linser i en smagskraftig mørk sauce på balsamico. Det hele får et frisk løft af den høvlede peberrod, som er tørret natten over i ovnen.

Prøv også Grillet and til julemiddagen

Tørret peberrod: Skræl peberrod, og høvl skiver på langs med en kartoffelskræller. Bag skriverne natten over ved 50-60 grader.
Linser: Skyl linserne godt igennem, læg dem i en gryde, og dæk med vand. lad dem simre i 30 min, og dræn dem. Varm olie i en gryde, og sauter skalotteløg og gulerod i 4-5 min, til de er bløde. Tilsæt bacon og paprika, og steg godt igennem. Tilsæt laurbær og timian, hæld balsamico, sukker og kalvefond på, og reducer til det halve. Tilsæt fløde, lad det reducere lidt, og smag til med salt og peber.
And: Læg brysterne på en kold pande med fedtsiden nedad, og varm langsomt op, så fedtet smelter fra. Steg fedtsiden sprød, vend brysterne, og giv brystet stegeflade på den anden side. Sæt anden i ovnen i 8-10 min ved 200 grader, eller brug et stege- termometer. Brystet skal have en kernetemperatur på 65 grader for at være rosa. Lad anden hvile, før den skæres.
Ved servering: Server anden i tykke skiver på linserne, og pynt med peberrod og timian.