Rosmarin- og parmesankylling med citrondip

3561

En saftig kylling med en sprød panering holder bare! Og når paneringen indeholder parmesan og en håndfuld rosmarin, er der skruet helt op for smagen.

Opskrift til 4 pers.

4-6 kyllingebryster, uden skind og ben, skåret i tynde skiver (der skal blive ca. 6-8 skiver af hvert bryst)

Marinade:
1 ¾ dl yoghurt naturel
1 citron, saften af
1 drys hvid peber

Panering:
Ca. 7 dl rasp, gerne panko*
3-4 stilke rosmarin, hakkede
2 dl parmesan, fintrevet
3 spsk olivenolie
Salt og peber

Dip:
1 ¼ dl yoghurt naturel
3 spsk mayonnaise, gerne hjemmerørt eller en god købemayonnaise
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
Salt og peber

Marinade: Bland yoghurt, citronsaft og peber i en skål eller plasticpose, og tilsæt kyllingestrimlerne. Bland det godt, og sæt det på køl i 2-3 timer.
Panering: Bland rasp, rosmarin, parmesan, olivenolie, salt og peber godt sammen i en skål.
Dip: Bland yoghurt, mayonnaise, citronskal og -saft i en skål, og smag til med salt og peber. Stil dippen på køl.
Kom de marinerede kyllingestrimler i et dørslag, og lad marinaden dryppe af. Tag et par strimler op ad gangen, og vend dem i paneringen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 210 grader i 15 min., til strimlerne er letgyldne. Server dem med det samme med dip.

*En japansk rasp, som kan købes hos den japanske købmand.