Røget makrel med purløgsmayo og æggeblomme

1187
Dejlig sommerversion af Sol over Gudhjem. Opskriften er udviklet af kokken Theis Brydegaard.

Her er det klassikeren sol over Gudhjem, der er blevet opdateret til en frisk og picnic-venlig version. Røget, fed og salt makrel med cremede æggeblommer, masser af grøn og skarp purløg i mayonnaisen og frisk agurk.

Opskrift til 4 pers.

6 skiver lyst daggammelt brød (toastbrød er fint)
6 æg
1 agurk
3 sider røget pebermakrel
1 dl god købe-mayonnaise
1 bdt purløg, finthakket
1 bdt kørvel, plukket, så det kun er stilkene, der er tilbage*

Lad brødet tørre 20 min i ovnen ved 130 grader, til det er gyldent og sprødt. Kog æggene i 8 min, og køl dem ned. Pil dem, og bræk hviderne af, så du kun har æggeblommerne tilbage. Bræk blommerne midt over. Skær agurkerne i små tern, eller lav kugler af dem, som det er gjort på billedet, med et parisiennejern.
Tag skindet af makrellerne, og del dem med fingrene i mundrette stykker. Fordel stykkerne på tallerkner, og læg æggeblommer, brødstykker og lidt mayonnaise over makrellen. Pynt med masser af finthakket purløg, kørvelstilke og agurkestykkerne.

*Gem kørvelbladene, og brug dem til kartoffelsalaten.