Røget laks på rygesalat a la Brydegaard

538
Den røgede smag fra laks og rygeost er elegant sammen i denne forret, som gerne må serveres med lidt godt brød til. Foto Kam.

Kombinationen af den silkebløde laks med den letrøgede smag, skarpe radisser, frisk agurk og en creme af rygeost rørt op med cremefraiche er noget nær indbegrebet af fynsk sommer. Server retten på et fad til deling eller som mindre portionsanretninger med et godt stykke brød eller ristet rugbrød til – og måske et lille glas snaps eller to.

Prøv også Snapse-gravad laks med fennikelsalat

1 bdt radiser
¼ bøtte rygeost
2 spsk creme fraiche
Salt og peber
1 agurk
Røget laks fra den lokale fiskemand, skåret i tynde skiver
1 bdt purløg + evt. blomsterblade, fintsnittet
Evt. brød, ved servering

Vask salaten og radiserne, og skær dem i mundrette stykker. Rør rygeosten med creme fraiche, salt og peber til en let creme. Skræl agurken i lange bånd med en tyndskræller, indtil du når midten, vend rundt og fortsæt til der kun er “kernehuset” tilbage. Anret de tynde skiver laks, pynt med toppe af rygeost, salat og agurkebånd, og server evt. med lidt brød til.

Prøv også Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat