Røget hellefisk med hindbærperler og surdejscroutoner

858
Sommerlig salat med røget hellefisk og friske hindbær. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Hindbærrene fungerer ligesom citron i denne fiskeret, idet den tilfører syrlighed til hellefisken.

Opskrift til 4 pers.

Hindbærperler:
2 dl neutral olie, fx raps- eller vindruekerneolie
25 hindbær
Ca. 2 dl vand
3 blade husblas

Surdejscroutoner:
4 skiver surdejsbrød, skåret i små tern
50 g smør

Ved servering:
1 bøtte brøndkarse
Ca. 300 g røget hellefisk
20 hindbær, friske, til pynt

Hindbærperler: Sæt en skål med olie i fryseren, så den bliver iskold. Blend hindbærrene med ca. 2 dl vand. Si massen for kerner, så du kun har hindbærvand tilbage. Udblød husblassen i koldt vand, smelt det i en gryde med et par skefulde vand. Bland den smeltede husblas i hindbærvandet, og rør det forsigtigt sammen (fjern evt. skum på toppen, hvis massen skummer meget). Fyld en sprøjte eller en frysepose, hvor der klippes et lillebitte hul i den ene ende, med hindbærvand, og dryp dråber ned i den iskolde olie. Når der er hindbærperler nok, sættes skålen i køleskabet. Inden brug sies olien fra perlerne, og perlerne skylles forsigtigt i lidt koldt vand inden anretning.
Surdejscroutoner: Rist brødternene i smør på en varm pande, til de har taget farve på alle sider og er blevet sprøde.
Ved servering: Anret brøndkarse og hellefisk på et fad. Fordel hindbærperlerne og surdejscroutonerne, pynt med de friske hindbær, og server.