Opskrift af vores gode læser Tor Bagger, og foto af Kam.

Rødbedesalat med feta

2748

Mange forbinder rødbeder med tunge gryderetter i de lange mørke vinteraftener, men de er faktisk allerbedst i begyndelsen af sommeren, mens de endnu er små, sprøde og fulde af komprimeret smag. I denne salat kommer rødbedernes milde og søde smag til deres ret i mødet med det salte ost og de syrlige æbler.

Opskrift til 4 pers.

3 små rødbeder, gerne nye
75-100 g linser, gerne grønne puy-linser
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
1 æble, skåret i tynde både
50-100 g god feta
1 håndfuld cashewnødder, hakkede

Dressing:
½ spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike eller lys balsamico
1 tsk honning
1 lille fed hvidløg, knust
Salt og peber

Kog rødbederne i ca. 20 min., og lad dem stå i det varme vand i ½ time. Afkøl dem, gnid skrællen af, og skær dem i mundrette stykker. Skyl linserne, og kog dem efter anvisning på pakken. Vend rødbederne med linser, rødløg og æble i en skål. Pisk dressingen sammen, vend den i salaten, og drys med feta og cashewnødder. Server rødbedesalaten, mens den endnu er lun.

Prøv også Italiensk linsesalat med kylling