Rocky road

3771
Brownie-fyldig chokoladekage, som kan pyntes efter smag og sæson. Her med påskeæg og karameller, men pistacienødder, mandler og marshmallows er også et hit. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Fuldfed og karamelagtig brownie med chokoladeglasur og rundhåndet drysset med peanuts, påskeæg og mini-marshmallows – en kage for dedikerede slikmunde, der sagtens kan spises, som den er, men også med fordel serveres med iskold vanilleis! Rocky road opstod i Australien i 1853, fordi meget af det slik, der blev importeret fra Europa, nåede at gå i stykker undervejs. Nogle businessmænd nær Melbourne blandede slikket med billig chokolade og lokale nødder og solgte barrene til arbejderne i kulminerne. Siden er Rocky road blevet raffineret en del, og det er en god ide at bruge en god kvalitet chokolade.

Opskrift på ca. 24 stk.

175 g smør, blødt
250 g sukker
60 g kakao
65 g lys sirup
1 knsp salt
3 æg
90 g mel

Glasur:
1 ½ dl piskefløde
½ dl sødmælk
70 g lys sirup
200 g mørk chokolade, gerne 65 %, finthakket

Pynt:
100 g karameller eller fudge, fx Dumle, skåret i firkanter
170 g peanuts, valnødder eller pistacienødder*
2 dl mini-marshmallows
2 dl påskeæg, eller fx Dronningemandler fra Toms

Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Rør kakao, sirup og salt i. Pisk 1 æg i ad gangen, og rør melet i. Fyld dejen i et stort, smurt ildfast fad. Bag kagen ved 175 grader i 30-35 min., til den har sat sig, men stadig er fugtig i midten, og lad den køle af.
Glasur: Bring fløde, mælk og sirup i kog i en gryde. Tag det af varmen, og lad køle af et par minutter. Rør chokoladen i, og rør, til det bliver en jævn glasur, hvor al chokoladen er smeltet. Lad glasuren køle let af, og fordel den derefter på kagen. Fordel pyntet. Skær kagen ud i firkanter, og server.

*Vi brugte 2 poser KiMs GO Solo Choko Koko Knas, som indeholder peanuts, kokos og chokoladeovertrukne peanuts.