Ristet polenta med salat af ingefær, selleri og æbler

264
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Peter Kam.

En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes sammen af ingefær, bladselleri og æble og smages til med masser af citronsaft.

Opskrift til 4 pers.

½ kg polenta, lavet efter anvisning på pakken
Smør og olivenolie, til stegning
Salt og peber

Salat:
3 stilke bladselleri, skåret i strimler
1-2 æbler, skåret i tynde strimler
1 gulerod, revet i tynde strimler
4 cm ingefær, skåret i tynde strimler
½ citron, økologisk, saft og revet skal af
Salt og peber
½ bdt kørvel eller dild

Prøv også Iste med ingefær og mynte

Kog polentaen efter anvisning på pakken. Fyld den i et oliesmurt fad, og lad det sætte sig på køl et par timer.
Skær polentaen i 8 tykke skiver, og rist dem gyldne i lidt olie og smør på en varm pande.
Salat: Bland imens alle ingredienser til salaten, og smag til med salt og peber.
Server skiverne af polenta med salat, og pynt med kørvel eller dild.