Opskrift af Carsten Kyster og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Rejer karamelliseret med svinekød og serveret med vandmelon og betelblade

475

Rejer og svinekød karamelliseres på en pande i fiskesauce, palmesukker, hvidløg og korianderfrø til en sød, salt og aromatisk masse, der lægges oven på vandmelon og pyntes med chili, løg og koriander. Snacken spises ved at folde bladet om fyldet og snuppe den i en mundfuld.

Opskrift til 12 stk.

300 g rejer, finthakkede
2 spsk vegetabilsk olie
300 g svinekød, hakket
6 korianderrødder* eller 30 korianderfrø
4 fed hvidløg
15 hvide peberkorn
200 g palmesukker
1 dl fiskesauce
2 dl ristede løg
12 betelblade* eller babyspinat

250 g vandmelon eller ananas, skåret i små klodser på 2 x 2 cm
1 rød chili, gerne bird eye, fintsnittet
2 thai-skalotteløg, eller ½ skalotteløg, finthakket
4 stilke koriander

Steg rejerne af på en varm pande i olie med svinekød. Blend koriander med hvidløg og hvid peber til en grov puré. Steg puréen i lidt olie i 3-4 min., tilsæt palmesukker, og kog det ind til en karamel. Tilsæt fiskesauce, ristede løg, rejer og svinekød, og lad det simre i 10 min. Smag til med fiskesauce. Smagen skal være sød, salt og aromatisk med smag af hvidløg, koriander og hvid peber.
Anret 2 stykker melon på hvert betelblad med 1 spsk karamelliseret reje. Drys med lidt chili, løg og koriander.
Du spiser denne thaisnack ved at samle bladet omkring fyldet.

*Kan fås hos den asiatiske købmand.