Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

1561
En sand sommerdessert, der skal serveres helt kold. Anret sorbet-isen på rabarbergrød, og sprøjt yoghurtskum ved siden af. Pynt evt. desserten med råsyltede rabarber og citronmelisse. Hvis du ikke har en sifonflaske til at lave skum, kan sorbet-isen udmærket udgøre en lækker og frisk dessert i sig selv. Foto Nicolai Mørk / Kam.

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som Morten Køster og lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet er nemlig en af de nemmeste desserter at lave.

Opskrift til 4 pers.

Rabarber-sorbet:
½ l vand
400 g sukker
3 spsk glukosesirup
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker

Rabarbergrød:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker
1 citron
2 vaniljestænger

Yoghurtcreme:
¼ l sødmælk
200 g sukker
½ g agar agar
¼ l yoghurt naturel
Sifonflaske + en gaspatron

Rabarber-sorbet: Find opskriften her.
Rabarbergrød: Skær fine små tern af rabarberen, og dæk dem fuldstændigt med halvdelen af sukkeret, og lad dem stå ved stuetemperatur natten over. Rør dem dagen efter med citronsaft. Kog rabarberne med den anden halvdel af sukkeret og vanillen til en rabarbergrød, fjern vanillestængerne, og afkøl grøden i køleskabet.
Yoghurtcreme: Kog mælken op med sukker, og pisk agar agar heri – lad det småkoge i 2 min. Afkøl til 60 grader, og vend massen i yoghurt. Pas på det ikke skiller – så er mælken for varm. Hæld på sifonflaske, og tilsæt 1 gaspatron. Ryst godt, og sprøjt på tallerken, men bemærk skum/sifon ikke har den længste ”levetid” på tallerknen, da det jo ”blæses op” med luft.