Opskrift af Ismageriets ejer Kim Tøvlesø Simonsen og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Rabarbersorbet fra Ismageriet

144

Blød, cremet og med et kick af syrlighed. Sådan er denne rabarbersorbet fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. Ligesom med andre frugter er det en god ide at lade rabarberne ligge i sukker natten over, for sukkeret fremhæver den kraftige og naturlige smag af friske rabarber.

Opskrift på 1-1 ½ l is

500 g rabarber, frosne eller friske, skåret i 1 cm tykke skiver
270 g sukker
300 g vand
7 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
50 g druesukker eller frugtsukker
3 citroner, saften af

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Drys 100 g sukker over rabarberne, og lad dem stå natten over. Det danner en osmotisk reaktion, som bevirker, at en kraftig rabarbersmag træder frem. Blend vand og rabarber grundigt, og sigt massen. Vrid trevlerne med hænderne, så al saften kommer med. Kasser trevlerne. Blend de resterende 170 g sukker med Melatin eller geleringspulver.
Varm 2 dl af rabarbersaften op i en gryde, og tilsæt glukose og sukkerblandingen under konstant omrøring. Varm massen op til kogepunktet, og fortsæt med at røre. Varmen er kun vigtig for at få Melatinen eller geleringspulveret til at virke.
Blend alt sammen. Smag til med citronsaft, og lad massen køle af i køleskabet et par timer. Kør den derefter på ismaskinen.

Tip. Har du friske rabarber, der ikke er for grove, kan du blende 2 stængler, som er befriet for tråde og skåret i stykker, med i massen. Det giver en fin struktur til isen.

*Kan fx købes i Matas eller www.maltbazaren.dk.