Rådyr

159
Rådyrkød har en karakteristisk og kraftig vildtsmag, som er mørk og rund.
Rådyret er den mest udbredte hjorteart i Danmark. Der er derfor god mulighed for at prøve rådyrkød som alternativ til de mere traditionelle kødvalg i juletiden, når du går til slagteren. Kødet har en dybrød farve og en fin struktur.

Sæson
Jagtsæsonen for rådyr ligger fra 1. oktober til 1. januar.

Anvendelse
Tilberedningsmulighederne er meget lig oksekøds. Får du fx fingrene i en rådyrkølle, så prøv at braisere den sammen med øl og danske efterårsæbler. Rådyrets mørbrad er yderst delikat og smukt dybrød i farven. Skær den ud i bøffer, krydr med salt og peber, og steg den ved høj varme i olie på panden. Når bøfferne har fået stegeskorpe, kommer du en god klat smør på panden sammen med et par timiankviste og et knust hvidløg.