En frisk og stærk snack fra Mexico, der bare kalder på en margarita. Foto Line Falck.

Quesadilla og pico de gallo

463

Quesadilla er en form for mexicansk tortilla fyldt med et pikant fyld, mens pico de gallo er en frisk mexicansk salsa, der helt traditionelt består af tomater, løg og chili.

Opskrift til snacks til 4 pers.

400 g modne tomater
1 lille løg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 bdt koriander
1-2 lime, saften af
Salt
1 pakke små tortillas
Rigelig olie, til stegning
Salt

Server gerne Party Margaritas til

Blend tomater, løg, chili og koriander i en foodprocessor, eller hak det hele i hånden. Smag til med lime og salt.
Klip tortillaerne i trekanter, og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og krydr dem med salt.
Server straks de lune eller afkølede tortillachips (quesadilla) med pico de gallo til.

TIP. Picoen, som er en mexicansk frisk salsa af tomat, chili og løg, kan holde sig et par dage i køleskab. Køb færdige chips, hvis det skal gå stærkt, og server chips og pico med øl til.