Purløg

172

Sæson
Højsæson maj til september, men fås hele året.

Smag
Purløg har en løgsmag, der er stærk og skarp, lige når den rammer tungen, men som hurtigt mildnes. Konsistensen er sprød.

Prøv fx Røget makrel med purløgsmayo og æggeblomme

Anvendelse
En skive rugbrød, lidt kølige nye kartofler, mayo, salt, peber og friskklippet purløg – så er det sommer! Purløg er i det hele taget et dejligt grønt drys på en lang række danske klassikere som æggekage, smørrebrød, rygeost og i salater. Men den kan også fint bruges i varme retter. Den bevarer sin skarphed bedst, hvis ikke den tilberedes, derfor er det en god idé at tilsætte den lige inden servering fx som grønt drys på suppe eller gryderetter. Purløg giver også en skarp kontrast til fed fisk som makrel og laks og til fede dressinger og cremer fx i kartoffelsalat. De lange, hule løg trives godt i det danske klima og vokser i mange haver. Purløgene skal blot klippes af tæt ved roden, skylles fri for jord og kan derefter klippes direkte hen over maden. De lilla blomster, som dukker frem hen på sommeren er også spiselige og smager mildt af løg. De er blandt andet dekorative i salater.

Opbevaring
Køligt.