Pumpkin pie-krydderi

99
Krydderiet kan bruges i et hav af tærter, i pureer, i sød kartoffelmos, i pandekager og meget mere. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk / Kam.

I ethvert amerikansk supermarked findes ”Pumpkin Pie Spice”, som er et blandingskrydderi primært af kanel, ingefær og muskat. Det er nemt at lave sin egen version, der smager fantastisk i efterårets og vinterens tærter, pandekager, småkager og andet bagværk, og krydderiet indgår også i flere af opskrifterne på disse sider, fordi det står så umanerlig godt til græskarrets sødme.

Opskrift på 1 stort glas eller 2 små glas pumpkin pie-krydderi

2 spsk kanel, stødt
3 tsk ingefær, stødt
2 tsk muskatnød, revet
½ tsk allehånde, stødt
½ tsk nelliker, stødt
¼ tsk kardemomme, stødt

Bland alle ingredienser sammen, og fyld blandingen på et glas med låg.