OPSKRIFT: Tapa del Toro | FOTO: Stine Christiansen

Pulpo

360

På danske hedder det blæksprutte, men på spansk er der flere ord til de forskellige typer. Spanierne er glade for dybstegte tapasretter, og her er calamares fx populær. Her er det pulpo, ottearmet blæksprutte, som er kog tog stegt hårdt i olivenolie med chili og hvidløg. Servér sprutten med ristede eller purerede kartofler, grønne oliven, en god olivenolie, stærk spansk, røget paprika, ristet chorizo, purløg og lidt citrusvinaigrette.

Pulpo (8 pers.)

• 1 ottearmet blæksprutte
• 5 l vand
• 2 små zittauerløg
• 2 friske laurbærblade
• 4 sorte peberkorn
• Olivenolie
• Lidt chili og hvidløg til stegning

Tilberedning

Kog blæksprutten, til den er mør. Det gøres i rigeligt vand tilsat laurbær, sort peber og et par zittauere. Når vandet når kogepunktet, begynd da at skumme vandet af, som du ville på en fond. Skru ned til let pochering, og fortsæt i ca. 1-1,5 time, og tjek løbende, om sprutten er blevet mør. Når du er tilfreds med teksturen, skylles blæksprutten i rigeligt iskoldt vand. Rens armene sådan, at sugekopperne forbliver på, men den øvrige og lidt seje/fede membran kommer af. Du kan også lade den blive og spise den med. Inden servering steges tentaklerne hårdt på panden i lidt olie tilsmagt og sigtet med lidt chili og hvidløg, indtil blæksprutten har fået en gylden og sprød skorpe. Server sprutten med ristede eller purerede kartofler, grønne oliven, olivenolie (af høj kvalitet) og evt. stærk spansk, røget paprika, ristet chorizo, purløg og lidt citrusvinaigrette.