Prices kartoffelmos

310
Opskrift af James og Adam Price. Foto af Anders Schønnemann.

En god kartoffelmos rummer smør. Ja, masser af smør, mener brødrene Price, som står bag denne opskrift, der er perfekt til en gang coq au vin.

Opskrift til 1 portion /2-3 pers.

500 g små kartofler, gerne æggeblommekartofler
En dusk løvstikke eller rosmarin
250 g smør
1 dl sødmælk
Salt og peber
Muskatnød, efter smag

Kog kartoflerne uden salt med løvstikke eller rosmarin i en mellemstor gryde i 10 min. Lad dem stå med låg på i 10 min. Stik i dem. De skal være helt møre. Hæld vandet fra. Skær smørret i små tern, og stød/pisk det ind i kartoflerne med lidt sødmælk. Pisk gerne hårdt rundt for at få smørret ind i kartoflerne, derfor skal gryden ikke være for lille. Smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød. Passer evt. mosen gennem en sigte til sidst, så bliver den silkeblød.