Polenta

168
Polenta er en specialitet, der stammer fra det nordlige Italien, især fra Lombardien og Piemonte. Polenta laves af enten fint eller lidt grovere majsmel, der koges i vand, mælk eller bouillon til konsistensen er som en lind grød. Skal det være helt traditionelt, skal polenta koges i en kobbergryde og røres med en træske – gerne af fyrtræ, og der bruges vand til tilberedningen. Det tager typisk en lille time at koge en god polenta, og når polentaen begynder at tykne, tilsætter man et par dråber vand for at opnå den rette konsistens. Polenta serveres ofte helt enkelt med en klat smør, en humpel gorgonzola, revet parmesan eller en god tomatsauce. Det er heller ikke ualmindeligt, at polenta serveres til en god pølse eller til en simreret med kød. Man kan også lade den grødlignende polenta afkøle i et fad eller på et skærebræt. Når polentaen har sat sig, kan man skære den i skiver, som så kan ristes sprøde på en pande i lidt smør og serveres som tilbehør.

Prøv fx Ristet polenta med ost

Sæson
Fås hele året.

Smag
Polenta er lavet af majsmel og smager derfor mildt og lidt sødt.

Opbevaring
Tørt, ellers mugner polentaen nemt.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder og italienske specialbutikker.