Hjemmelavede pølser er ret underholdende at lave, og så smager de helt vildt godt. Det kræver en pølsestopper og en makker, der kan imod pølserne, lyder det fra duoen bag madbodegaen Nose2Tail, der står bag opskriften.

Pølser med æble og timian

1324

Hjemmelavede pølser er supersjove at lave, og så er det svært ikke at blive stolt over resultatet. Du kan smagssætte dem med de krydderier, du foretrækker eller følge opskriften nedenfor, som er herlig.

Opskrift på 1 portion pølser

 1 kg svinebov, hakket
1 svinehjerte, hakket
200 g flommefedt*
1 fed hvidløg
1 løg
1 æble
15 g salt pr. kg kød
10 g timian
5 g peber
10 g kartoffelmel
Svinetarm

Kør bov, hjerte og flommefedtet gennem kødhakkeren, og sæt det til side. Kør derefter hvidløg, løg og æble igennem kødhakkeren. Kom kødet i en røremaskine sammen med salt, og rør til en sej masse. Rør derefter resten af ingredienserne i, og sæt det på køl i en times tid. Skyl svinetarmen godt, og fyld kødet i med hjælp af en pølsemaskine. Rul pølserne ud i den størrelse, du foretrækker. Hæng dem op at tørre i 24 timer et køligt og luftigt sted.

*Kan bestilles hos slagteren.