Pizzaen kan laves hele året, og du kan sagtens erstatte skinken med bacon eller andre typer charcuterie. Opskrift udviklet af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

16478

Den let sødlige og ultracremede mascarpone er overraskende god på en pizza, hvor den giver en god kontrast til den knasende bund, de tynde skiver kartoffel og den salte lufttørrede skinke. En fin frokostret eller en god aftensmad til hele familien.

Opskrift på 2 pizzaer

Dej:
¼ pk gær
¼ l vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
Ca. 400 g pizzamel, tipo 00

Fyld:
125 g mascarpone
200 g kartoffel, skåret i papirtynde skiver
1 lille squash
2 tsk oregano
2 friske mozzarellaoste, skåret i tynde skiver
4-6 skiver lufttørret skinke

Dej: Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt og olie, og rør hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, så den er smidig og elastisk, det tager ca. 10 min. Kom dejen tilbage i skålen, og vend den i olivenolie. Lad den hæve under plastfolie i køleskabet et par timer eller gerne til næste dag.
Rul dejen ud til 2 pizzaer på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på et stykke bagepapir og derefter på en pizzaspade. Smør bundene med mascarpone. Fordel de tynde kartoffel- og squashskiver ovenpå, læg dem gerne taglagt, og krydr med oregano. Fordel dernæst mozzarellaen ovenpå. Bag pizzaerne nederst i ovnen ved traditionel over-undervarme ved 275 grader, gerne på en pizzabagesten. Træk bagepapiret væk under dem efter 2 min., og lad pizzaerne bage sprøde og gyldne i 6-8 min. i alt. Fordel skinken på pizzaerne, og server straks.