Sprøde stykker brød med blød mousse af asparges og toppet af piquillopeber. Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Nicolai Mørk.

Pinchos med mousse af grønne asparges

100

I det nordlige Spanien går tapas ofte under navnet ”pinchos” (og i Baskerlandet hedder de ”pintxos” for at gøre forvirringen total). Disse pinchos består af ristet brød med aspargesmousse og grillede peberfrugter, som er to ærkespanske grøntsager – ideelt til en øl eller et glas koldt hvidvin.

Prøv også Pan con tomate

Pynt:
1-2 peberfrugt eller piquillopeber*, skåret i strimler og grillet
Timianblade

Varm olien i en lille gryde eller pande med hvidløg, chili og timianblade, flyt gryden fra varmen, lad olien afkøle, og sigt den. Blend aspargesene, og tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes. Tilsæt mandelmel, blend igen, og smag til med salt og peber. Del eller udstik brødskiverne med en form til firkanter, og rist dem. Fordel aspargesmoussen på brødene, og pynt med en strimmel peber og lidt frisk timian.

*Piquillopeber er en nordspansk pebersort, der udmærker sig ved at have en stærk eftersmag. Mange steder serveres de med fyld på tapasbarer.

Prøv også Gambas a la gabardina