Pighvar

112
Pighvaren er en af landets bedste spisefisk, dens lyse kød er tykt og saftigt med en god fedme. Den er elsket og hyldet af mange kokke.

Sæson
Fra september til december, men fås hele året. Dog er pighvaren nogle steder fredet fra 1. juni til 1. juli

Prøv fx Pighvar med spidskål og hjertesalat

Anvendelse
Køn er den ikke, den store fladfisk, der kan blive op til en meter i diameter. Den er gråbrun og overstrøet med benknuder på skindet, men det glemmer man alt om, når man sætter tænderne i dens tykke, saftige, hvide kød. Pighvaren er simpelthen én af de bedste spisefisk i de danske farvande og er meget udbredt i det nordlige Atlanterhav. Den store fisk giver nogle gode, store stykker fisk, der egner sig fint til at blive stegt på skindet, til det hvide kød er mørt og saftigt. Den er også velegnet til dampning eller bagning, og pighvarens hoved og ben giver en glimrende fiskefond.

Prøv fx Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.