Pebernødder – Black & White

376
Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Kam.

Hjemmelavede pebernødder smager nu engang bare mange gange bedre, end dem man køber, og så er de nemme at lave. Disse er lavet med rigtig peber, der smager igennem – juster mængden, hvis de også skal spises af børn! Og så er de som en lille finurlighed dyppet i lys og mørk chokolade, hvis bløde og milde smag passer forbløffende godt til de spicy pebernødder.

Opskrift på ca. 75 stk.

125 g smør
125 g sukker
½ æg
200-225 g hvedemel
2-3 tsk sort eller hvid peber, evt. peberblanding, groftknust
1 tsk kardemomme, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 tsk natron

Overtræk:
100 g hvid chokolade
100 g lys eller mørk chokolade

Prøv også Gammeldags pebernødder

Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Bland mel, krydderier og natron i en anden skål, og sigt melet i dejen, der æltes sammen og trilles til kugler på størrelse med hasselnødder.
Læg pebernødderne på plader beklædt med bagepapir, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist, og vend dem i henholdsvis hvid og mørk smeltet chokolade*. Lad chokoladen stivne helt, før kagerne gemmes væk.

*Er der chokolade tilovers, så vend lidt rosiner, gojibær, nødder eller cornflakes i den overskydende chokolade. Det er dejlig og nem konfekt.