Marengsbomben over dem alle er udviklet af Sarah Bregendahl Støvring fra Sarahskager.dk. Foto af Kam.

Pavlova med lakrids, lemon curd og syltede kumqauts

1450

En kage for marengselskeren! Pavlovaen bages, så den er sprød på ydersiden og karamelagtig indeni, og så er den smagt til med lakrids, hvilket giver en elegant bitterhed. Kagen serveres med kandiserede kumquats, en god portion flødeskum og lemon curd, hvilket gør, at kagen trods sin store sødme balanceres af en god syrlighed.

Prøv også Pavlova med vodkamarinerede rabarber

350 g sukker
2 tsk eddike
2 tsk maizena
2 ½ tsk lakridspulver

Syltede kumquats:
50 g kumquats eller 2 økologiske citroner
1 dl vand
50 g sukker
1 vaniljestang, stang og kornene fra

Ved servering:
1 glas lemoncurd
¼ l piskefløde, pisket til let skum.
Ca. 10 brombær

Marengs: Forvarm ovnen til 160 grader. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt sukkeret én skefuld ad gangen. Vend eddike, maizena og lakridspulver i marengsmassen. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, og lav en fordybning i midten, så der er plads til fyldet. Sæt pavlovaen i ovnen, og skru ned på 150 grader. Bag kagen i 1 ½-2 timer, og tjek efter en time. Pavlovaen er færdig, når den får en lys gylden farve, og let slipper bagepapiret. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle af i ovnen.
Syltede kumquats: Skyl kumquatsene, og skær dem i tynde skriver. Fjern alle kerner. Bring vand og sukker i kog, og tilsæt den flækkede vanillestang samt vaniljekornene. Lad sukkerlagen koge i 5 min., tilsæt kumquats, og lad blandingen simre i 10 min.
Ved servering: Smør lemoncurd på pavlovaen, når den er fuldstændig kold. Læg et lag flødeskum oven på curden, og pynt med brombær og de afkølede syltede kumquatskiver.

TIP På billedet er der brugt syltede citroner, men kumquat er mindre bitre end citroner.

Prøv også Gylden pavlova med bagte figner