Opskrift af Paul Cunningham og foto af Peter Kam.

Paul Cunninghams whiskychokolade-trøfler

255

Trøflerne er ultranemme at lave. Det er chokolade, honning og whisky, og de skal helst opbevares i fryseren og serveres kolde. Kokken Paul Cunningham anbefaler at servere dem til et glas whisky og en kop varm kaffe, så den kolde trøffel smelter ved mødet med den varme kaffe i munden. Uhmmm …

Opskrift til ca. 20 stk. afhængig af størrelsen

200 g god mørk chokolade min. 70 %
200 g lynghonning
4 spsk whisky – cognac eller grappa kan også bruges
1 dl god mørk kakao

Bræk chokoladen i stykker, og smelt den med honningen i en gryde over svag varme. Rør whisky i blandingen, og lad den køle lidt af. Hæld massen i en opbevaringsbøtte, og stil den i køleskab et par timer eller natten over. Hæld kakao i en skål. Tag to teskeer, og form trøffelstykker ud af den kolde masse, og læg dem over i kakaopulveret, og tril dem grundigt i det. Kom trøffelstykkerne i en beholder, og opbevar i fryseren, til de skal spises.