Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær

653
Pâte de fruits er lækker fransk julekonfekt. FOTO Signe Birck OPSKRIFT Bernard Berthier fra Konditori Taste

Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier.

Opskrift til 1 stor portion

750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade
600 g sukker
20 g smør
50 g syltet ingefær, hakket
1 vanilljestang, kornene fra
30 g pektin
50 g sukker

Drys:
Sukker
Stjerneanis
Kanel
Nellike
Sort peber

Kom puré, sukker, smør, ingefær og vanillje i en sauterpande, og varm op. Tilsæt pektin og sukker, og lad massen koge op til 109 grader.* Det tager ca. 30 min. Kom massen i en form med plastfilm i bunden, og lad den blive stiv natten over. Vend massen ud, skær den i karamelstykker, og rul dem i sukker blandet med stjerneanis, kanel, nellike og sort peber.

*Brug et sukker- eller bagetermometer til at kontrollere temperaturen.