Sprøde og lynhurtige pappadoms er perfekt som tilbehør til krydrede retter eller til supper. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Pappadoms med yoghurtdip

173

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms selv af en fast dal (indisk linse-suppe), som pureres og smøres fladt ud på en bageplade, og derefter kan de tørres ved lav varme i ovnen, inden de ryger i frituren. Brødene er geniale at spise til selvsamme dal eller som tilbehør til grøntsagsretter eller curry’er.

Opskrift til 4-8 pers.

Yoghurtdip:
1½ dl yoghurt naturel
½ bdt mynte, skåret i meget tynde strimler
1 skalotteløg, skåret i fine tern
Havsalt og sort peber
Citronsaft
Evt. lidt frisk chili

Olie, til stegning
1 pk pappadoms

Prøv også Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød

Yoghurtdip: Rør yoghurt med mynte og skalotteløg. Tilsmag med havsalt, sort peber, citron og evt. lidt frisk chili.
Varm olien op på en pande, og steg en pappadom ad gangen sprød i olien.